Vaargebied Kagerplassen

Zelf route`s uitzetten?
Gebruik dan de app of site van https://www.sloepennetwerk.nl
U vult onze locatie in, Botenverhuur Dieper-Zicht, vervolgens kunt u de route naar wens uitzetten.

Informatie over de vaar regels kunt u nalezen op deze link: Rijkswaterstaat

De Kagerplassen en omgeving is een prachtig gebied vol natuur,stad,molens en prachtige vergezichten. Heerlijk genieten en vele keuze`s voor rust of reuring en mooie oeverlijnen. De plassen liggen tussen Warmond, Oud Ade, de Haarlemmermeer en Sassenheim, Kaag eiland. Via de Kagerplassen kunt u vele kanten opvaren met een sloep. Zowel natuur als dorpjes en steden behoord tot de mogelijkheden en alles al op korte afstanden. Kortom een ideaal gebied om te verkennen.

Vaartocht naar Leiden:
Leiden is een groot open lucht museum. Er is veel te ontdekken, zien en beleven in Leiden. De stad heeft een rijke historie, vele musea, theaters en een gezellige binnenstad; niemand zal zich hier vervelen. U vaart heerlijk over de grachten, geniet van de vele restaurants en voor de liefhebbers geniet u heerlijk van de cultuur of combineer het varen met een middagje shoppen.

Ook vaarroutes via het Braassemmermeer, oud Ade, Alphen aan de Rijn, Wijde AA behoren tot de vele mogelijkheden.

De Westeinderplassen bij Aalsmeer mag u ook zeker niet missen. In de Westeinderplassen liggen een heleboel kleine eilandjes. De meesten zijn particulier bezit. Maar er zijn ongeveer tien openbare aanlegplaatsen, ook het voormalige ‘Start eiland’ (vanwege de start van zeilwedstrijden) is openbaar. De eilandjes zijn alleen met de boot bereikbaar en daarom heerlijk puur en zonder faciliteiten.
De Westeinderplassen geven je een gevoel van oneindigheid, hoe kan het ook anders met namen als de Oosteinderpoel, de Schinkelpoel en de Westeinder.
En toch is er genoeg te beleven in de jachthavens en restaurantjes aan het water. Rust en schoonheid in combinatie met levendigheid.

Bij de huur van boten bij ons kunt u op de dag zelf gratis diverse uitgebreide vaar route`s en waterkaarten meekrijgen. Heerlijk genieten in Het Groene Hart.
Per boottype verschillen de mogelijkheden.